Zakelijke Coaching

Als jij lekker in je vel zit presteer je beter!


Als je als werknemer te maken hebt met stress (prive of zakelijk) heeft dat altijd invloed op je werkplezier en je prestaties. Dit is zowel voor jou als werknemer als voor je werkgever een ongunstige situatie. Jij wilt kunnen genieten van wat je doet zodat je daar ook in kunt uitblinken.


Waarom een coach?

Je kunt als werknemer behoorlijk uit balans raken door gebeurtenissen die we ook wel 'life-events' noemen (zoals ouderschap, overlijden, verhuizen, scheiding, ontslag). Maar dat hoeft niet altijd. Het kan ook zijn dat je in je werk tegen zaken aanloopt die te maken hebben met gedragspatronen die altijd leken te werken, maar je nu meer in de weg zitten.

Vaak weten mensen van zichzelf dat het anders kan en je wilt ook zo graag anders. En toch loop je vast. En juist op die momenten is het heel fijn dat er een professional met je meekijkt om te onderzoeken wat er precies gebeurt en hoe je weer in je kracht komt.

Wat gaan we doen?

Mensen handelen altijd vanuit bepaalde inzichten en gedragspatronen. Wat we gaan doen zijn deze inzichten en gedragspatronen onderzoeken, toetsen en optimaliseren. Het doel is emotioneel welbevinden, het verminderen van valkuilen en het versterken van kwaliteiten.

Wanneer een coach inschakelen?

Op het moment dat je merkt dat je werkplezier vermindert, je sneller fouten maakt, je niet kunt concentreren, minder zelfvertrouwen hebt, je snel uitgeput bent, prikkelbaar (prive en/of op het werk) dan kun je beter aan de bel trekken. Het is dan al heel fijn als je een leidinggevende hebt of een collega waar je je ei kwijt kunt. Als de klachten blijven dan is het geen overbodige luxe om een coach in te schakelen. Dit soort klachten is een voorboden voor overspannenheid of een burn-out en daar wil je niet heen.

Ook als de klachten minder heftig zijn en er is wel een overal gevoel van ontevredenheid, dan is het versatndig een coach in te schakel.

 


 • Jet Biesboer

  06-412 460 41
  info@coachingpraktijkalmere.nl

  Amersfoortweg 68
  1324 KH Almere

 • Statistieken

  De praktijk laat zien dat 1 op de 8 werknemers kampt met burn-out klachten en 1 op de 3 medewerkers verzuim heeft door werkstress. 15% van de hoogopgeleide werknemers en 13% van de laagopgeleide werknemers ervaren zich opgebrand. De gemiddelde verzuimduur met Burn-out klachten in 2015 was 189 dagen. Dat is voor een werkgever echt te veel.