Tarieven & vergoeding


Tarieven

Het grootste geschenk dat je jezelf kan geven is persoonlijke groei.

De investering die je doet in jezelf, je relatie of je gezin is zo groot als je het zelf wilt hebben. Het komt voor dat er al met vijf of zes afspraken kort achter elkaar voldoende is bereikt om weer samen verder te kunnen.

De meesten mensen willen wat meer de diepte in, met soms tien tot vijftien afspraken of nog meer.

Particulier

Sessies van 60 min. € 80,- *

Huisconsult in Almere overdag € 10,- extra *

Huisconsult in Almere tussen 18 en 21 € 25,- extra *

Vanuit het aanvullende pakket worden de sessies vaak (deels)vergoed omdat ik aangesloten ben bij het RBCZ en de NVAGT, zie onder vergoedingen.

Zakelijk

Sessie van 60 min. €125,- *

Eventuele reiskosten €0,60 perkilometer *

* Alle tarieven zijn exclusief 21% BTW

Afzeggen van een consult kan tot 24 uur voor aanvang kosteloos. Daarna moet ik helaas de volle prijs in rekening brengen.

Vergoeding

Vanuit het aanvullende pakket worden het NVAGT en/of het RBCZ vaak opgenomen in hun lijst van erkende beroepsorganisaties.

Veel mensen denken dat behandeling via een GZ-psycholoog misschien beter is omdat deze vergoed wordt via de basisverzekering. Dat het wordt vergoed vanuit de basisverzekering zegt niet dat je geen eigen kosten hebt. Want een deel gaat af van je eigen risico, wat bij vergoeding vanuit het aanvullende pakket niet het geval is.

Opleidingen en accrediatie

Voor mij is de keuze om een opleiding te volgen aan het Kempler instutuut een hele bewuste. Ik denk dat ik nu meer te bieden heb doordat er naast de technieken, methodiek en vakkennis, vooral aandacht wordt besteed aan de persoonlijke vorming van de therapeut. Voor mij gaat therapie, en elke andere vorm van mensen begeleiden niet alleen over protocollen en diagnoses. Voor mij gaat het vooral over echt contact kunnen maken.

Ik ben in het bezit van een coach diploma geaccrediteerd door het NOBCO, de beroepsvereniging voor coaches

Voordelen

Mijn praktijk is persoonlijk, flexibel en eerlijk. Er zijn geen wachtlijsten waardoor je snel wordt geholpen. Anders dan bij grote organisaties ben ik jou/jullie therapeut van begin tot eind, waardoor je niet tig keer hetzelfde verhaal hoeft te vertellen. Je kunt bij mij terecht zonder verwijsbrief van je dokter.

Aftrekpost voor de inkomsten belasting

Onder de noemer psychosociale/begeleiding kunnen de sessies als aftrekpost bij de inkomstenbelasting worden opgevoerd. Je kunt de gemaakte kosten ook als bijzondere ziektekosten op je belastingaangifte aftrekken.

Bedrijfsleven

De werkgever is verplicht je ondersteuning te bieden als je last hebt van geestelijke en/of lichamelijke klachten. In het kader van preventie van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid zijn werkgevers in toenemende mate bereid om de kosten van begeleiding voor hun werknemers (deels) te vergoeden.

Persoonsgebonden Budget (PGB)

Dit budget en een indicatie kunt je, indien mogelijk, aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Als je gebruik maakt van deze regeling heb jezelf de verantwoordelijk ervoor: je bent verplicht verantwoording af te leggen over hoe je het geld hebt uitgegeven. Je moet daarvoor een administratie bijhouden en een contract afsluiten met mij als hulpverlener. www.pgb.nl • Jet Biesboer

  06-412 460 41
  info@coachingpraktijkalmere.nl

  Amersfoortweg 68
  1324 KH Almere

 • Geschenk

  Ik geloof dat ik geen mooier geschenk kan ontvangen dan door de ander te worden gezien, te worden gehoord, te worden begrepen en gewaardeerd.
  Het grootste geschenk dat ik kan geven is de ander te zien, te horen, te begrijpen, te waarderen. Wanneer dat gebeurt voel ik dat er contact is gelegd.

 • Over de kosten

 • Psycholoog of Gestalttherapeut?

  • Veel mensen kiezen voor hun problemen vaak een eerstelijnspsycholoog, omdat je vanuit het basis pakket 5 sessies vergoed krijgt. Je zult daar vanuit je eigen bijdragen echter een groot deel zelf van terug moeten betalen. (zie tekst onderaan)
  • Voor onder andere Gestalttherapie worden de kosten (deels) vergoed uit je aanvullende pakket. Hier betaal je dan geen extra eigen bijdragen voor. Vaak lijken de eigen kosten voor een Gestalttherapeut meer te zijn, maar in de praktijk ben je vaak net zoveel of zelfs minder kwijt ten opzichten van de uiteindelijke kosten die je kwijt bent voor een eerstelijnspsycholoog. Dit is natuurlijk afhankelijk van je verzekering.