Titel

Wat heeft de workshop je te bieden?

Een gewone doordeweekse dag: je staat op, tanden poetsen, aankleden, broodje naar binnen schuiven, je rijdt op de automatische piloot naar je werk, je checkt je mail, je wordt afgeleidt, je maakt nog net even dat stukje af met een boterham in je hand, je haalt je koffie of thee terwijl je aan de telefoon een belangrijke afspraak maakt, s'middags heb je een afspraak, maar terwijl de beste man de oren van je kop lult denk jij alweer aan die grote stapel op je bureau die nog weggewerkt moet worden, je rijdt naar huis of naar de school van de kinderen, zegt hier en daar gedag, maakt een praatje, je weet niet meer waarover want de kinderen wilden ook van alles en nog wat aan je kwijt, thuis ligt er nog een afwas, eten maken, eten, nog even wat voor je werk doen of tennis met een vriendin of vriend die een uitgebreid verhaal aan je kwijt moet waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt, of de kids naar bed brengen, voorlezen en dan uiteindelijk zelf naar bed, nog effe je I Phone of I pod checken en dan in slaap proberen te komen, honderden gedachtes dwarrelen door je hoofd waarvan je je ook weer direct afvraagt waar het ookal weer over ging...

Een dag is voorbij……………..

Hoe vaak overkomt ons dit, of iets gelijks? We draaien maar door en beseffen niet echt wat ons werkelijk overkomt.

We leven, maar we beleven het niet meer.

Weer leren voelen, ervaren en kunnen zijn met wat er is, zonder oordeel maar met liefde voor jezelf, gewoon zoals je bent, daar gaat de Mindfulness Training over.

Mindfulness is in Amerika populair geworden door de trainingen voor mensen met depressie, maar vele wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat mensen er op allerlei vlakken baadt bij hebben.

Wil jij ook een training volgen?

Meldt je dan aan!

 

 • Jon Kabat-Zinn

  Mindfulness houdt in dat je aandacht geeft op een speciale manier:

  doelbewust, op het moment zelf en niet oordelend.
 • Artikel Psychologie Magazine

   januari 2005

   Wat is Mindfulness?
   Leven met aandacht
   Vol verwondering kijken vijftien cursisten naar een rozijn in hun hand. ‘Onderzoek hoe het met je vingers aanvoelt,’ zegt de therapeut op rustige toon. ‘Kijk goed naar de delen waar het licht op valt… en de donkere holten en plooien. En als er, terwijl je dit aan het doen bent, gedachten bij je opkomen als “wat zijn we nu voor raars aan het doen” of “hier zie ik helemaal niks in”, beschouw die gedachten dan slechts als gedachten en ga met je aandacht weer terug naar het object.’ Vijftien serieuze mensen die een halfuur lang geconcentreerd naar een rozijn kijken, eraan ruiken, en hem proeven alsof ze nog nooit zoiets geproefd hebben. Wat is dit voor bijeenkomst?
   ......

   Meer lezen?