Innerlijk kind werk

Wat is het

Innerlijk kind werk is een methodiek om je in contact te brengen met je innerlijke kind. Als kind kun je kwetsuren en verwondingen of emotionele belastende gebeurtenissen hebben meegemaakt die je destijds niet hebt kunnen verwerken. Deze onverwerkte gevoelens kunnen een behoorlijke invloed hebben op je huidige manier van reageren.

Wat doet het

Door te werken met je innerlijke kind kun je oude verwondingen verwerken en transformeren. Overlevingsmechanismen die je destijds ontwikkeld hebt kun je daardoor meer en meer gaan loslaten en kan er ruimte komen voor authentieke kracht.

Hoe werkt het

Door middel van een aantal oefeningen en opdrachten leer jij je innerlijk kind kennen. Je leert welke behoeften, welke kwaliteiten, welke kracht, welke angsten en welke verwondingen je innerlijk kind heeft. Met behulp van deze kennis ga je met je innerlijk kind aan het werk zodat je de wonden kunt helen en gebruik kunt gaan maken van diens kwaliteiten en kracht.

Toepassing

Niet iedereen is getraumatiseerd als kind zijnde. Echter heeft een ieder van ons onverwerkte kind stukken die de moeite waard zijn om te onderzoeken.

Innerlijk kind werk is voor iedereen die nieuwsgierig is om daarmee aan het werk te gaan. 

Resultaat

Je gaat je krachtiger voelen. Je durft meer voor jezelf op te komen en wordt minder belemmerd door reacties van anderen. 

Je gaat meer leven vanuit je hart, je komt dichterbij jouw passie en voelt zuiverder je gevoel en intuïtie.