Vergoeding

Mocht je aanvullend verzekerd zijn dan zal een groot aantal verzekeraars de sessies (deels) vergoeden. Ik ben aangesloten bij het NVAGT en RBCZ, deze vallen beide onder Alternatieve geneeswijze. Ik raad je aan contact op te nemen met je verzekeraar om te checken of jouw polis de behandeling dekt; zo kom je niet voor onaangename financiële verrassingen te staan.

Zie voor meer informatie hierover de onderstaande links: 

NVAGT

RBCZ

– www.zorgwijzer.nl 

Ben je niet aanvullend verzekerd dan kun je als particulier de kosten opgeven als aftrek post bij de belastingdienst. De kosten van een therapie- of coachingstraject (een aaneenschakeling van sessies) kun je indienen als ‘specifieke ziektekosten’. Als je kiest voor een coachtraject ter bevordering van je kennis en vaardigheden die je kunt inzetten in je werk kun je de kosten bij de belastingdienst opgeven als ‘studiekosten’. De belastingdienst hanteert voor ‘studiekosten’ een ‘drempel-bedrag’ van € 250,-. Op de website van de Belastingdienst kun je hier meer over lezen.

ZZP er of ondernemer

De kosten voor coaching zijn volledig aftrekbaar door deze aan te geven als bedrijfskosten. Coaching dient hiermee een zakelijk voordeel als ‘leertraject’ ter verbetering van jezelf in de onderneming en heeft daarmee een direct link met jou en je positie in de arbeidsmarkt. Er geldt een drempel bedrag van € 250,-. De website van de  Belastingdienst kan je hierover informeren.

Via je werk

Heb je de mogelijkheid om via je werk coaching te declareren, dan wordt er een offerte opgemaakt. De op maat gemaakte offerte is afgestemd met jou en je stappenplan.

Maak je gebruik van een persoonlijk ontwikkel budget zonder offerte? Dan ontvang je de factuur na je sessie(s) via de e-mail.

Voor organisaties

Coaching trajecten, individueel en teamgericht, kunnen uw organisatie meerwaarde opleveren omdat uw medewerker(s) beter gaat functioneren. Daarnaast kunnen de kosten in aanmerking komen voor aftrek van de belasting.

NVAGT geregistreerd Gestalttherapeut

Als geregistreerd therapeut ben ik aangesloten bij beroepsorganisatie NVAGT (Nederlandse Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie). 

Hiervoor gelden de volgende registratienummers:

Ingeschreven bij het NVAGT als Therapeut onder registratienummer: 9021

De landelijke AGB-code van de praktijk is: 90-58322

De landelijke AGB-code van de zorgverlener is: 90-049945

 

RBCZ

Als therapeut ben ik geregistreerd in het Tuchtrecht Register van RBCZ.