Kernkwadranten

Wat is het

Kernkwadranten is een methodiek die verrassend, confronterend, verhelderend en vaak ook zeer amusant is.

De methode geeft inzicht in je kwaliteiten en de bijbehorende valkuilen, allergieën en uitdagingen.

Wat doet het

Kernkwadranten verhelderen waarom je in sommige situaties in je kracht kunt staan en je in ander situatie door kunt schieten in je valkuil. Met behulp van je kernkwadranten leer je welke kwaliteit er schuil gaat achter ‘storend’ gedrag van jezelf of een ander. En je leert hoe jij in je kracht kunt blijven met behulp van je uitdaging.

Voorbeeld:

 

Hoe werkt het

Het kernkwadranten-model laat je zien hoe de vier pijlers kwaliteit, valkuil, uitdaging en allergie met elkaar zijn verbonden, zodat je zicht krijg op je eigen gedrag. Tevens ga je begrijpen waarom sommige mensen zo in je allergie zitten en wat je van die mensen kunt leren.

Toepassing

Kernkwadranten is effectief bij vraagstukken die gaan over in je kracht komen te staan, zoals op komen voor jezelf, weten wat je wilt en waarom, zelfvertrouwen, grenzen stellen, assertiviteit, geduld enzovoorts. 

Resultaat

Je weet waar je goed in bent, wat jouw kernkwaliteiten zijn en wat de vervorming van die kwaliteiten is. Je weet wat je uitdagingen zijn en je hebt geleerd die effectief in te zetten. Je hebt zicht op je allergieën en het effect daarvan op jouw gedrag. En je hebt geleerd de waarde van die allergieën in te zien en er op een manier mee om te gaan zodat die vóór je gaan werken in plaats van tegen je.