Therapie in beeld

Wat is het

Therapie in beeld is een methodiek waarbij we beelden gebruiken om jouw situatie in beeld te brengen of te verhelderen. Doormiddel van poppetjes kun je bijvoorbeeld je eigen ‘systemen’ in beeld brengen. Door te tekenen kun je bijvoorbeeld contact maken met je schaduwkanten of je innerlijke delen beter leren kennen.

Wat doet het

Therapie in beeld helpt je om je situatie inzichtelijk te krijgen, te gaan ‘zien’ wat de situatie nu precies is. Om vervolgens te gaan onderzoeken hoe jij die situatie ervaart en wat er gebeurt. Het actief bezig zijn met je beelden geeft vaak heel veel informatie waar je met alleen praten niet altijd toegang toe krijgt.

Hoe werkt het

Veel mensen leren sneller wanneer ze ergens beelden bij hebben. Ook helpt het je als je even geen woorden hebt voor een bepaald gevoel. Een beeld kan soms zoveel meer zeggen. Het visualiseren van je vraag of je probleem geeft een gezamenlijk project. Door samen toeschouwer te zijn kan ik jou gemakkelijk begeleiden in het onderzoeken en oplossen van je eigen vraag of probleem. Therapie in beeld doet op deze wijze een appel op je eigen oplossend vermogen.

Toepassing

Bij bijna elk probleem of vraagstuk kunnen we het werken met beelden inzetten.

Resultaat

Je zult verbaast staan over je eigen vindingrijkheid en de inzichten die het werken met beelden je kan geven. Je situatie wordt heel snel inzichtelijk en de oplossingen dienen zich soms als vanzelf aan. En je hoeft echt niet creatief te zijn om het krachtige effect van tekenen te ervaren.