Welke vorm past bij jou?

INDIVIUEEL  Ι  RELATIE  Ι   WANDELEN  Ι   MINDFULNESS

Het kan zijn dat je al een duidelijke voorkeur hebt voor een bepaalde begeleidingsvorm, maar ik kan me ook voorstellen dat je gaandeweg wilt ontdekken wat het beste bij je past. Je bent geheel vrij om tussendoor te wisselen van vorm. En als ik denk dat iets anders beter bij je past zal ik dat aangeven.

Zowel in de therapie als bij het coachen maak ik gebruik van verschillende methodieken en technieken. Ik werk altijd op basis van de uitgangspunten van de gestalttherapie.

Hier onder vind je een uitleg per begeleidingsvorm.

Individueel

De verandering die je wenst zit al in jou!

Of je nu hulp zoekt bij je psychische problemen of omdat je wilt investeren in persoonlijke ontwikkeling, in een individueel traject krijg jij de aandacht en hulp die jij verdient.

We starten met een verkennend gesprek waarin we kennis maken met elkaar en samen jouw probleem of vraag verhelderen. Dit traject doorloop je doorgaans individueel. Het kan zijn dat er tijdens het traject zaken naar voren komen waarbij één of meer anderen kunnen aansluiten, dan werken we samen met die andere ofwel systeemgericht.

Relatie - & gezinstherapie

Door anders met elkaar en jezelf om te gaan hoef je de ander niet te veranderen.

In een relatie en/of gezinstraject is er zowel aandacht voor de dynamiek tussen jullie onderling als ieders individuele wensen, behoeften, verlangens en grenzen.

Iedere relatie kent zijn goede en minder goede tijden. Vaak kom je er samen wel weer bovenop en heeft het probleem een plek gekregen. Gebeurt dat niet, dan kun je samen in een negatieve spiraal terechtkomen. Je loopt steeds tegen dezelfde dingen aan, waar je in je eentje of samen niet meer uitkomt. Er ontstaan conflicten, of gevoelens van onbegrip waardoor je steeds meer afstand van elkaar lijkt te nemen.

De relatie is vaak niet slecht, de groei is eruit. Op zo’n moment kan professionele hulp om de neerwaartse spiraal helpen te doorbreken.

Helderheid krijgen in jullie dynamiek en jullie eigen individuele mechanismen kan je relatie enorm doen opbloeien. Vaak denken we onszelf en onze partner of andere gezinsleden goed te kennen en voordat je het weet verzand je in aannames of blijf je op de verkeerde knoppen drukken omdat je niet weet hoe het anders moet.

In relatie en gezinstherapie pas ik methodieken toe als Helende kracht van liefde, systeemgericht werken en Internal Family Systems.

Wandelen

Stimulerend voor geestelijk & fysiek welzijn!

Wandelen in de natuur heeft een bewezen positief effect op ons welzijn. Wandelen in de natuur zorgt voor een kalmerende werking op je geest, je hersenen maken tijdens het wandelen gelukshormonen, zoals dopamine, serotonine en endorfine aan, waardoor je je vanzelf beter gaat voelen. Terwijl de natuur en het wandelen hun werk doen praten we over wat jou bezighoudt.

Door een wandelsessies ga je al snel beter in je vel zitten, zowel letterlijk als figuurlijk. Samen wandelen betekent ook dat we samen het tempo bepalen; we kunnen altijd uitrusten op een bankje!

Vaak start ik met wekelijkse wandelsessies. Na verloop van tijd checken we of die frequentie nog steeds wenselijk is, of dat we die kunnen afbouwen. Bij frequent wandelen ga je merken dat behalve je mentale welzijn, ook je fysieke conditie steeds beter wordt.

Is het slecht weer dan verplaatsen we de wandelsessie naar een andere dag of naar mijn praktijk aan huis.

Ook tijdens het wandelen werk ik op basis van de uitgangspunten van de gestalttherapie en pas ik waar mogelijk verschillende andere methodieken toe.

Mindfulness

Krachtig en mild leven in het nu!

Mindfulness is bewezen effectief bij verschillende klachten en vraagstukken. Je kunt zowel voor een individueel Mindfulness-traject kiezen als een duo-traject. Tijdens het traject krijg je de basics van de Mindfulness mee, maar dan aangepast op jouw of jullie vraag.

De essentie van Mindfulness is zonder oordeel en met nieuwsgierigheid te leren kijken naar dat wat zich aandient in het hier en nu. Mindfulness helpt je om naar je gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te luisteren en ze te observeren. Hierdoor creëer je ruimte tussen jouw triggers en je reactie daarop. 

Bewezen effectief bij:

  • Onrust
  • Burn-out
  • Depressie
  • Eenzaamheid
  • (Onveilige) hechting
  • Uit contact zijn met jezelf
  • Angst
  • Partnerrelatie
  • Zwangerschap & bevallen

Het effect van Mindfulness is:

√  meer rust

√  meer balans

√  beter leren omgaan met emoties en gevoelens

√  compassievoller met jezelf en anderen omgaan

√  energieker

√  zelfbewuster

√  zelfverzekerder

Graag een 8-weekse Mindfulness training volgen?

www.mindfulnesspraktijkalmere.nl